Other

Για τους λατρεις του Espresso

Ο εσπρέσο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα καφέ. Ως εκ τούτου μας δίνεται η δυνατότητα να τον απολαύσουμε τόσο σε cafe, όσο στο σπίτι, και επιπλέον δε και στο χώρο εργασίας. Με τις γνωστές σε όλους πια μηχανές εσπρέσο.

Λόγου ότι ο εσπρέσο είναι ένα ιδιαίτερο, ευαίσθητο και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο ρόφημα, πρέπει να έχουμε άποψη και γνώση, ποια μηχανή εσπρέσο έχει τις δυνατότητες να μας παρασκευάσει έναν όσο γίνεται πιο γευστικό αλλά και ποιοτικό εσπρέσο.

Για τους ως άνω λόγους και δεδομένου κάποιων ουσιαστικών χαρακτηριστικών των λειτουργιών τους, οι μηχανές εσπρέσο«χωρίζονται», σε 3 βασικές κατηγορίες.

  1. Με χρήση καφέ(σπυρί ή αλεσμένο)
  2. Με χρήση ταμπλέτας(χάρτινη-ESE)
  3. Με χρήση κάψουλας

Και προσοχή, γιατί παρόλα που και οι 3 κατηγορίες μηχανών εσπρέσο μπορεί να παρασκευάσουν καφέ από το ίδιο χαρμάνι, το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην είναι το ίδιο σε όλες.
Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στο κατασκευαστικό μέρος του προϊόντος, δηλ. άλλη είναι η «χημική αντίδραση» που γίνεται ανάμεσα σε καφέ-ζεστό νερό-πίεση με την ταμπλέτα που μεσολαβεί χαρτί(αβλαβές βέβαια) και είναι πιο πλατιά, άλλη με τον αλεσμένο, που δεν έχεις πάντα τις ίδιες σταθερές (ποσότητα, φρεσκάδα), και άλλη με την κάψουλα που είναι μεν πιο ακριβή, άλλα καταφέρνεις να παίρνεις το μεγαλύτερο ποσοστό του 100% του αντίστοιχου χαρμανιού, σε σχέση με τις άλλες. (Δείτε τα σχετικά video.)

Categories

/
0
Share
Facebook Twitter Google
BACK TO LIST

LEAVE A COMMENT