Γιατί NINE GRAMS;

NINE GRAMS

9 γραμμάρια, όσο και η τέλεια αναλογία ενός καφέ espresso! Γιατί στο ‘χαρμάνι’ της προσπάθειας μας βάζουμε όλη την ψυχή μας για να πετύχουμε την τελειότητα στον καφέ...


NINE GRAMS
γιατί και η πορεία μας στην γνώση και την εξειδίκευση του καφέ πέρασε από 9 βήματα...
Ο Jose Manuel , ένας Βραζιλιάνος παραγωγός κόκκων καφέ, ξεκινώντας με μεράκι την παραγωγή του καφέ, αποτελεί τον πιο πολύτιμο μας συνεργάτη για να φτάσει στην κούπα σας ένας ‘γλυκόπιοτος’, γεμάτος αρώματα & γεύση καφές!

Εννιά βασικά στάδια

που η ομάδα της NINE GRAMS δίνει ιδιαίτερη σημασία ώστε να γευτείτε στο φλιτζάνι σας το καλύτερο απόσταγμα καφέ:

Στα 5 στάδια προετοιμασίας του καφέ από τα 9, ο Jose  θα δώσει όλη την γνώση και μεράκι του ώστε να έχουμε άριστης ποιότητας πρώτη ύλη:

GROWING
Ο Jose  αρχικά θα επιλέξει τους καλύτερους σπόρους καφέ & θα τους φυτεύσει με τον σωστό τρόπο για την επίτευξη ενός τέλειου καφέ στο φλιτζάνι σας

HARVESTING
Στο δεύτερο στάδιο ο Jose  θα συλλέξει από το φυτό επιλεκτικά την συγκομιδή του καρπού με την απαραίτητη φροντίδα δίνοντας στον καφέ μια προστιθέμενη αξία!

PROCESSING
Η φροντίδα του Jose  στην πρώτη μας ύλη φθάνει στην μέση της διαδρομής της: Τώρα, στο τρίτο βήμα γίνεται η  επεξεργασία του καφέ με την μέθοδο του στεγνώματος και με την μέθοδο του πλυσίματος

HULLING
Πλέον ο καφές μας με την φροντίδα του Jose , φθάνει στο στάδιο του ξεφλουδίσματος με ειδικά μηχανήματα, ξεχωρίζοντας το ενδοκάρπιο από το υγρό μέρος του καρπού.

SORTING
O Jose Manuel  φθάνει πλέον στο τέλος του ταξιδιού του για να ξεκινήσει ξανά από την αρχή και να προσφέρει το τέλειο κόκκο καφέ. Στο τελικό στάδιο λοιπόν ξεχωρίζεται ο κόκκος ανάλογα με το μέγεθος, το βάρος, το χρώμα και αν υπάρχουν κάποιες άλλες ατέλειες με ειδικά μηχανήματα.

Ο Jose Manuel  κατέχει άριστα την τέχνη της συγκομιδής & επεξεργασίας του καφέ και σέβεται όλα τα στάδια της προετοιμασίας του πριν το καβούρδισμα.

Για την NINE GRAMS, ο παραγωγός αποτελεί απαραίτητο σύμβουλο και σύμμαχο στην προσπάθεια για την άριστη ποιότητα, όχι απλά έναν συνεργάτη.

Η άριστη πρώτη ύλη από τον Jose Manuel  πλέον βρίσκεται στα χέρια του ιδρυτή του NINEGRAMS Χάρη Μαχαίρα και της ομάδας του για να επιμεληθούν τα υπόλοιπα 4 βήματα της παρασκευής του καφέ μας:

ROASTING
Έχει φτάσει ο καφές στο στάδιο που από πράσινος(ωμός) θα γίνει καφέ και θα μπορείς να τον δοκιμάσεις...

Εδώ πλέον ο κόκκος καφέ έχει κάνει ένα όμορφο ταξίδι μέχρι να φτάσει μαζί με όλα τα αρώματα του στην χώρα μας... Η άρτια εκπαιδευμένη ομάδα στο καβούρδισμα του καφέ της NINE GRAMS ξεκινάνε το δικό τους γευστικό ταξίδι και με όλη τους την γνώση για τον καφέ σας προσφέρουν το καλύτερο καβούρδισμα με τα τέλεια αρώματα να ‘κυριεύουν’ τον χώρο της NINE GRAMS!

BLENDING
Πλέον, ο καβουρδισμένος κόκκος καφέ προχωρά στο επόμενο στάδιο, αυτό της  ανάμειξης των καφέδων που έχουν ψηθεί για να γίνει το σωστό χαρμάνι με την τέλεια γεύση, επίγευση και οξύτητα.

GRINDING
Με το σωστό άλεσμα του καφέ που έχουμε επιλέξει με φροντίδα και γνώση, σας προσφέρουμε το χαρμάνι της επιλογής σας

BREWING
Φτάνοντας στο τέλος του γευστικού μας ταξιδιού, η NINEGRAMS σας δίνει δύο επιλογές: Την παρασκευή και την απόλαυση του ροφήματος που επιλέξατε με τα κατάλληλα εργαλεία στο σπίτι σας ή το γραφείο σας  ή να γεύεστε τα μοναδικά αρώματα του φρεσκοκαβουρδισμένου και φρεσκολαλεσμένου καφέ μας, από τους εκπαιδευμένους Barista της NINEGRAMS.

Το πάθος μας να βρούμε το καλύτερο χαρμάνι, να δημιουργήσουμε τις τέλειες αναλογίες μεταξύ διάφορων Coffee Blends & να επιλέξουμε την ιδανική καμπύλη καβουρδίσματος,  αποτύπωσαν την φιλοσοφία που διέπει κάθε προσπάθεια μας:

Να επιτύχουμε την υψηλότερη ποιότητα στις υπηρεσίες μας, χαρίζοντάς σας μια απολαυστική εμπειρία μέσα από μια κούπα άριστης ποιότητας καφέ.

Να αφιερώσουμε όσο χρόνο χρειαστεί ώστε να σας προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μας, με άριστη ποιότητα καφέ.

 

Εννιά έννοιες που ξεχωρίζουν την ομάδα, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας:

Natural
Inspirational
Neat
Energetic
Genuine
Refreshing
Authentic
Mind-blowing
Sensational