Let’s create together a success story…

Παρέχουμε: την ευκαιρία να διενεργήσετε μια ασφαλή και υγιή επιχειρηματική κίνηση ώστε να εξασφαλίσετε άμεση κερδοφορία και απόσβεση του κεφαλαίου επένδυσης.

Αναζητούμε νέους αποκλειστικούς συνεργάτες και εγγυώμαστε:

  • Συνεχή εκπαίδευση των franchisee
  • Στενές διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και αυτονομία κινήσεων
  • Καμία απαίτηση για ελάχιστες παραγγελίες

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ώστε να προχωρήσουμε στην από κοινού αξιολόγηση των προοπτικών συνεργασίας.

Προγράμματα Σεμιναρίων

SCA Introduction To Coffee

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 29/06/2018

Ώρα Διεξαγωγής: 18:00 – 22:00

Εισηγητής: Χρήστος Σωτήρος

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
180 €

SCA Barista Skills Foundation

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 30/06/2018

Ώρα Διεξαγωγής: 10:00 – 17:00

Εισηγητής: Χρήστος Σωτήρος

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
180 €

SCA Brewing Foundation

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 01/07/2018

Ώρα Διεξαγωγής: 10:00 – 17:00

Εισηγητής: Χρήστος Σωτήρος

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
180 €

Θεματολογία Σεμιναρίων

ΒΑΣΙΚΟ/FOUNDATION

Το Βασικό επίπεδο σας παρέχει μια πρώτη γεύση ενός συγκεκριμένου τομέα του καφέ. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσετε μία πρώτη εικόνα των βασικών δεξιοτήτων σε μια γνωστική περιοχή. Τα μαθήματα/εξέταση αυτού του επιπέδου διαρκούν 1 ημέρα.

ΜΕΣΑΙΟ/INTERMEDIATE

Ιδανικό για όσους εργάζονται ήδη στον κλάδο με γνώση των βασικών δεξιοτήτων. Σημαντική είναι η προϋπηρεσία στον τομέα πριν την έναρξη αυτού του επιπέδου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατέχουν την πιστοποίηση του βασικού επιπέδου στη συγκεκριμένη ενότητα. Τα μαθήματα/εξέταση αυτού του επιπέδου διαρκούν 2 ημέρες.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ/PROFESSIONAL

Το Επαγγελματικό επίπεδο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση σε υψηλό επίπεδο σε κάθε ειδικότητα. Η επιτυχία σε αυτό το επίπεδο υποδηλώνει στους εργοδότες, άτομα ικανά να εργαστούν σε αυτόν το χώρο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατέχουν την πιστοποίηση του μεσαίου επιπέδου στη συγκεκριμένη ενότητα. Τα μαθήματα/εξέταση αυτού του επιπέδου διαρκούν 2 – 3 ημέρες.

Ενότητες Σεμιναρίων

Focus: Θεωρητικό μάθημα για όποιον κάνει τα πρώτα του βήματα στη βιομηχανία του καφέ ή όποιον ενδιαφέρεται για το ρόφημα. Παρακολουθεί την πορεία του καφέ από την καλλιέργεια του δέντρου, τη ξήρανση, το καβούρδισμα, την παρασκευή και τέλος την κατανάλωση.

 

Focus: Βασικές έννοιες σχετικά με τον ωμό καφέ, από το στάδιο της καλλιέργειας του φυτού, την επεξεργασία, μεταφορά, αποθήκευση μέχρι το καβούρδισμα.

Focus:  Στην ενότητα αυτή καλύπτονται οι βασικές αρχές των γευστικών αισθήσεων σε πρακτικό επίπεδο αλλά και διαδραστικά μας βοηθάει να συγχρονίσουμε Γεύση & Όσφρηση. Προσφέρει βαθύτερη πληροφόρηση στην αναγνώριση της ποικιλίας καφέ, καθώς και μια επισκόπηση του πώς να το εφαρμόσουμε επιχειρηματικά. Τέλος παρουσιαζει γιατί, η συστηματική γευσιγνωσία “cupping” είναι σημαντική στις επιχειρήσεις μας

Focus: Κατανόηση βασικών παραμέτρων και των φυσικών αντιδράσεων που προκύπτουν κατά τη διαδικασία του καβουρντίσματος.

Focus: Στο σεμινάριο Brewing θα διδαχθείτε θεωρητικά & τεχνικά τις διάφορες μεθόδους παρασκευής καφέ, από επαγγελματικές μηχανές φίλτρου, chemex, dripper, aeropress, syphon, French press, κ.ά. Αναλύονται όλοι οι παράγοντες εκχύλισης: ποιότητα νερού, αναλογία νερό-καφέ, στόχος κλίμακας strength & extraction, βαθμός άλεσης σε σχέση με το χρόνο, θερμοκρασία νερού, pH, παλμό, χρόνος επαφής νερό-καφέ, στροβιλισμός, σωστή χρήση φίλτρων, συντήρηση, χρόνος σερβιρίσματος.

Focus: Η ενότητα αφορα αυτη  όσους επικεντρώνονται στις κύριες δεξιότητες που απαιτούνται για τη ρύθμιση του μύλου άλεσης, την παρασκευή espresso, cappuccino & της τεχνικής του latte art. Μερικά από τα θέματα που αναλύονται: Ιδανική δοσομέτρηση εντός του φίλτρου σε γραμμάρια, ισότιμη κατανομή του καφέ μέσα στο φίλτρο & κάθετο tamping, τι είναι το channeling και που οφείλεται, τύποι εκχύλισης, ποια είναι η κατάλληλη χρήση του βραστήρα, παραλλαγές Espresso, μέθοδοι συντήρησης του καφέ, καθαρισμός και συντήρηση του εξοπλισμού μύλο – μηχανή, σωστό άλεσμα καφέ που ταιριάζει με το χρόνο εκχύλισης, σωστή αναλογία ΝΕΡΟ–ΚΑΦΕ, ανάλυση στις κλίμακες καφέ espresso & φίλτρου, καλή ποιότητα νερού, χρόνος επαφής.